AZUEBAR

Emplaçada en la Serra Espadà, a 300 metres d’altitud, els seus orígens es remunten a l’Edat del Bronze. La singular Peña Arrossega era el lloc on s’assentava el poblat prehistòric. El seu castell estava integrat en el sistema defensiu de Segorbe.

En el seu terme naix el brollador de Sas, d’aigües molt apreciades, que ja s’envasaven a principis del segle XX. De visita obligada és la Vall de la Mosquera, racó emblemàtic del parc natural. En les seues festes es poden degustar dos plats típics: l’olla de Sant Mateu i els bunyols cridats “pedos de fraile”.

Situació:
12490 Azuébar, Castellón, España
Latitud: 39.834443 | Longitud: -0.368603

Com arribar:
La manera més senzilla d’arribar és a través de l’A-23 de Sagunt fins a arribar a l’altura de Soneja, on s’enllaça amb la carretera CV-230. El poble es troba a 61 km de València i 50 km de Castelló de la Plana.

Dades de contacte:
Ayuntamiento de Azuébar
Calle Excma. Diputación, 5 – CP: 12490
Tel: 964650006 | Fax: 964650005

Alto Palancia

Alto Palancia
Almedijar Altura Azuebar Bejis Benafer Castellnovo Caudiel Chovar El Toro Fuente de la Reina Geldo Jerica Pina de Montalgrao Soneja Sot de Ferrer Teresa Viver Navajas Torás

Almedijar

Altura

Azuebar

Bejis

Benafer

Castellnovo

Caudiel

Chovar

El Toro

Fuente de la Reina

Geldo

Jerica

Pina de Montalgrao

Soneja

Sot de Ferrer

Teresa

Viver

Navajas

Torás

NO POTS PERDRE'T...

TERRA D’AIGÜES

Azuébar és sinònim d’aigües, de bones aigües. El brollador de Sa naix prop de la població en un racó privilegiat, parix una aigua de puresa i qualitat molt apreciada que, des de principis del segle XX va ser comercialitzada. La Serra d’Espadà és un lloc que t’atrapa amb paratges en què la naturalesa se sent. Un paradís per als sentits.

SABORS DE L’ALT PALÀNCIA

Azuébar ens brinda una varietat de plats molt suculents. Per a disfrutar d’algun d’ells es recomana assistir a la seua festa de Sant Mateu, al setembre, i degustar la tradicional olla de Sant Mateu i els bunyols denominats “pedos de fraile”. Excel·lents són també els seus vins, amb més de dos segles de tradició i les seues postres. Veuen a disfrutar de moments molt saborosos.

PETJADES DE LA HISTÒRIA

Poblada des de la prehistòria, en plena Serra d’Espadà, Azuébar ens descobrix elements que van marcar el seu passat. En la part més alta de la població, el castell ens mostra el vestigi d’una etapa medieval. En el casc històric, l’església, del segle XVII, posseïx un antic rellotge de sol i una làpida romana. Fora de la localitat convé visitar l’increïble “Peña Ajuerá”, poblat de l’Edat del Bronze. Només una vegada a l’any les estones travessen l’arcada. Un fenomen digne de ser vist.”

ACTIVA´T A L´ALT PALÀNCIA

Azuébar posseïx un dels paratges més emblemàtics de la Serra d’Espadà, el paratge de Mosquera, de visita obligada per als amants de la naturalesa. Ens sorprendrà els seus boscos de suredes, el millor exponent de bosc mediterrani de la Comunitat. És preferible mofeta, tocar-ho, sentir-ho

AZUEBAR EN FOTOS