BENAFER

Situada en un pla en el curs alt del Riu Palancia a quasi 600 metres d’altitud. Amb restes de poblaments ibers, va estar vinculada a la Baronia de Jérica.

La casa consistorial i els edificis de la plaça de l’Ajuntament van ser reconstruïts en la postguerra. És parada obligatòria en la ruta dels brolladors on nombroses fonts fluïxen en el seu terme. Amb oliverars centenaris, la Via Verda d’Ulls Negres recorre el municipi. La Cova de la Cerdanya, on es rendia culte a la naturalesa, és un dels seus tresors. Entre els seus productes destaquen l’oli d’oliva, les cireres i les ametles.

Situació:
12449 Benafer, Castelló, Espanya
Latitud: 39.935513 | Longitud: -0.577212

Com arribar:
La manera més senzilla d’arribar és a través de l’A-23 de Sagunt fins a arribar a l’eixida 42 cap a CV-195, en direcció Jérica/Caudiel/Viver.

Dades de contacte:
Ajuntament de Benafer
Plaça Nova, 1 – CP: 12449
Tel: 964764111 | Fax: 964144334

Alto Palancia

Alto Palancia
Almedijar Altura Azuebar Bejis Benafer Castellnovo Caudiel Chovar El Toro Fuente de la Reina Geldo Jerica Pina de Montalgrao Soneja Sot de Ferrer Teresa Viver Navajas Torás

Almedijar

Altura

Azuebar

Bejis

Benafer

Castellnovo

Caudiel

Chovar

El Toro

Fuente de la Reina

Geldo

Jerica

Pina de Montalgrao

Soneja

Sot de Ferrer

Teresa

Viver

Navajas

Torás

NO POTS PERDRE'T...

TERRA D’AIGÜES

Replet d’aigües cristal·lines i paratges pintorescos com la zona de recreació Font dels Anouers, una àrea amb frondosa arbreda o les de la Fuensantilla, el Terç, Sanjuana o la Fandagueda, són alguna de les moltes mostres de la importància que l’aigua té a Benafer, preat tresor amb què banyen les seues meravelloses hortes fluvials.

SABORS DE L’ALT PALÀNCIA

Benafer sap a productes de les seues hortes, sabors de proximitat, amb els que elaborar plats típics com l’olla de llaurador o testaments de creïlla. Plats on no pot faltar el seu magnífic oli d’oliva, ametles o cireres que encara poden trobar-se a estes altures de l’Alt Palancia. Per a endolcir la visita no has d’anar-te sense assaborir els seus bolles i els rotllos de batuda, delícies de la seua rebosteria. Sens dubte un plaer per al paladar.

PETJADES DE LA HISTÒRIA

Situat entre la Serra Espina i el riu Palancia, la seua antiga alqueria unida al senyoriu de Jérica alberga la curiositat que la distància a les tres capitals, Castelló, València i Terol és molt semblant. No has de deixar de visitar l’Església de la Transfiguració o de Sant Salvador del segle XVII, amb talla xorigueresca. Racons per a no perdre’s com l’ajuntament, reconstruït en la postguerra o l’ermita de Sant Roc, des d’on s’albira tot el terme, un lloc carregat d’al·licients.

ACTIVA’T A L’ALT PALÀNCIA

Benafer oferix una elevada proposta de sengles i camins per a descobrir el seu entorn natural, molts d’ells travessen boscos de pins i carrasques en què es percep contínuament la presència del riu Palancia. Entre les diferents alternatives no has de deixar d’acostar-te a la Cueca de la Cerdanya. I endinsar-se en una cova-santuari de l’època ibera i disfrutar de les seues galeries, un emplaçament sorprenent.

BENAFER EN FOTOS