CAUDIEL

Situada en el límit de la comarca, bonica amb la de l’Alt Millars. Enclavada entre dos turons compta amb empremtes de l’Edat del Bronze. Posseïx un interessant nucli antic on sens dubte destaquen el convent de les Carmelites Descalces i la Torre del Molí, que alguns vinculen amb Anníbal. Acull nombroses fonts i llocs d’alt valor ecològic on es pot contemplar aurons o teixos. La Via Verda d’Ulls Negres creua la població en un suggestiu recorregut. Les cireres són el seu producte estrela amb l’exquisida varietat de la cua curta. La festa de la cirera se celebra a finals de maig, principis de juny.

Situació:
12440 Caudiel, Castelló,  Espanya
Latitud: 39.948401 | Longitud: -0.567748

Com arribar:

La manera més senzilla d’arribar és a través de l’autovia A-23 de Sagunt fins a l’eixida 42 cap a CV-195, en direcció Jérica/Caudiel/Viver. El poble es troba a 71 km de València i 67 km de Castelló de la Plana.

Dades de contacte:
Ajuntament de Caudiel
Plaça Espanya nº1 – CP: 12440
Tel: 964144049

Alto Palancia

Alto Palancia
Almedijar Altura Azuebar Bejis Benafer Castellnovo Caudiel Chovar El Toro Fuente de la Reina Geldo Jerica Pina de Montalgrao Soneja Sot de Ferrer Teresa Viver Navajas Torás

Almedijar

Altura

Azuebar

Bejis

Benafer

Castellnovo

Caudiel

Chovar

El Toro

Fuente de la Reina

Geldo

Jerica

Pina de Montalgrao

Soneja

Sot de Ferrer

Teresa

Viver

Navajas

Torás

NO POTS PERDRE'T...

TERRA D’AIGÜES

Una de les riqueses de Caudiel són les seues fonts. Algunes d’elles es troben en paratges com ara el del a Figuera i la Cabaira, que al seu torn figuren com a llocs d’alt valor ecològic. Fent un recorregut pels seus camins, es poden contemplar aurons o teixos. En el parc del Clavill estan representats els diversos ecosistemes de la Comunitat Valenciana. Les seues aigües, els seus paisatges, els seus contrastos; hi ha molt per descobrir.

SABORS DE L’ALT PALÀNCIA

A banda de les seues rica gastronomia, dir Caudiel són cireres. En els seus camps es cultiva la varietat autòctona del”rabo corto”, la més preada en els mercats. La festa de la cirera servix per a degustar i promoure el sucós fruit. Un dia per a marcar en roig en el calendari.

PETJADES DE LA HISTÒRIA

Caudiel té una particular orografia ja que es troba enclavada sobre dos xicotets turons. Els seus carrers estrets, un acollidor nucli antic i edificis rellevants ens inviten a recórrer-la amb atenció. El més emblemàtic, la Torre del Molí, que alguns la relacionen amb Anníbal. El convent de les Carmelites Descalces amb els seus impressionants murs i els tresors que amaga l’església parroquial, un dels majors exponents del Barroc Valencià farà que no vullguem perdre detall.

ACTIVA’T A L’ALT PALÀNCIA

Caudiel està lligat a la Via Verda d’Ulls Negres. Un dels 15 túnels de l’antiga via minera travessa per davall la població. És un túnel de més de 200 metres. EN la Via Verda també es pot veure l’espectacular viaducte de la Fontsanta. Una ruta repleta de suggeriments.

CAUDIEL EN FOTOS