JERICA

Enclavada en un promontori rocós, a 521 metres d’altitud, pròxima a Caudiel i a Viver amb moments brillants en la seua història. Senyoriu i Comtat, el seu conjunt històric està declarat Bé d’Interés Cultural. Destaquen la Torre Múdejar, única en la Comunitat, la Torre de l’Homenatge, el seu museu, elements de gran valor patrimonial. Un entorn ple de riquesa paisatgística. La Volta la Falç, un dels paratges més singulars del terme, el pantà del Bassal, el passeig de les Fonts. La Via Verda d’Ulls Negres creua l’interior de la població. Entre els seus plats figuren l’olla, les sopes i les seues carns

Situació:
12450 Jérica, Castelló, Espanya
Latitud: 39.911777 | Longitud: -0.571888
Com arribar:

La millor manera d’arribar a la localitat és a través de l’autovia A-23, fins a l’eixida 42 (Viver, Caudiel, Jérica) . El poble es troba a 67 km de València i 74 km de Castelló

Dades de contacte:
Ayuntamiento de Jérica
C/ Historiador Vayo, 19 – 12450
Teléfono: 964 12 91 77 | Fax: 964 12 90 45
email: ayuntamiento@jerica.es

Alto Palancia

Alto Palancia
Almedijar Altura Azuebar Bejis Benafer Castellnovo Caudiel Chovar El Toro Fuente de la Reina Geldo Jerica Pina de Montalgrao Soneja Sot de Ferrer Teresa Viver Navajas Torás

Almedijar

Altura

Azuebar

Bejis

Benafer

Castellnovo

Caudiel

Chovar

El Toro

Fuente de la Reina

Geldo

Jerica

Pina de Montalgrao

Soneja

Sot de Ferrer

Teresa

Viver

Navajas

Torás

NO POTS PERDRE'T...

TERRA D’AIGÜES

Un passeig per l’entorn de Jérica ampliarà encara més l’experiència de visitar este municipi.

El passeig de les Fonts, un parc idoni per a passejar, el pantà del Bassal, on es pot practicar la pesca i el piragüisme, l’antic Pont de Muñatones i la seua història marcada per les riuades i la Volta de la Falç, un dels paratges més bonics del terme, són racons envejables i inesborrables que enriquiran els nostres records.

SABORS DE L’ALT PALÀNCIA

A Jérica pot també assaborir-se plats que es vinculen a la seua tradició agrícola com l’olla, les sopes d’all i verdures, les creïlles roges o l’arròs amb carrancs. Les seues bones carns i peixos de riu, com el barb, es poden disfrutar de distintes formes: fregit o en còctel. I per a endolcir-se, postres com el pingano o els ous de neu. Bon profit.

PETJADES DE LA HISTÒRIA

Submergir-se a Jérica i passejar pels seus carrers és endinsar-se en un ric patrimoni, fruit del seu florent passat. Conjunt històric declarat Bé d’Interés Cultural, garantix al visitant un viatge per la història d’este municipi. Exemple d’això són els seus carrers estrets en zig-zag que ens recorden la seua etapa medieval, la Torre Mudèjar, símbol de la vila i única a la Comunitat Valenciana. Igual que les seues esglésies, el seu museu o la Torre de l’Homenatge.

Tot això, proporciona un escenari irrepetible amb viatge de retorn marcat per sempre

ACTIVA’T A L’ALT PALÀNCIA

Els seus entorns ens oferixen mil i una oportunitats de viure l’Alt Palancia de manera activa. La Via Verda d’Ulls Negres passa per Jérica. És com una invitació per a seguir el seu trajecte i recórrer els inigualables llocs de la comarca. Un viatge pausat, sense pressa per als amants dels esforços esportius.

Així mateix, per Jérica transcorre la Marató d’Ulls Negres, 42 km. Que van de Barraques a Navaixes. Una prova de resistència que es desenrotlla en un grat ambient.

JERICA EN FOTOS